Factoringtjänst

Vår Vision

Factoringtjänst

Under de senaste åren har kraven på betalningstid ökat och numera förväntar sig kunder att få minst 30 dagar på sig att betala sina fakturor. Detta kan ställa till det för företag som är i behov av ett snabbare kassaflöde. Vid sådana tillfällen är det en god idé att använda sig utav en factoringtjänst. Vi på CapIQ erbjuder en enkel och säker lösning som säkerställer att ni får tillgång till pengarna direkt.

 

Så fungerar det

En factoringtjänst som CapIQ hjälper er att omsätta fakturor till likvider genom fakturaköp eller fakturabelåning. När ni säljer era fakturor till oss genom köp utan regress tar vi över risken och betalar en del av fakturavärdet direkt till er. På så sätt slipper ni vänta på betalningen från kunden och får tillgång till pengarna direkt. När ni överlåter fakturan till oss är det vi som ansvarar för det administra arbetet gällande att få in betalningen från kund. Det innebär att det är vi som skickar ut betalningspåminnelser om kunden är sen med betalningen eller driver ärendet vidare till inkasso om så behövs.

Vårat Mål

Olika typer av factoringtjänster

Det har blivit allt vanligare att både större och mindre företag använder sig utav factoringtjänster. Tjänsten lämpar sig bra för de företag som har en hög factoringturnover men även för de som har svårt att få traditionella lån eller krediter.

Det finns flera olika typer av factoringtjänster som vi på CapIQ kan bistå er med:

  • Full factoring: Vi tar hand om alla fakturor och kundbetalningar
  • Delfactoring: Ni säljer enbart vissa fakturor till oss
  • Reverse factoring: Vi betalar hela fakturabeloppet till er direkt och kunden betalar i sin tur fakturan direkt till oss

Vad kostar en factoringtjänst?

Kostnaden för factoring baseras inte på ett fast pris utan räknas per faktura. När vi hanterar era fakturor tar vi en avgift som sker i form av en procentandel av fakturabeloppet. Avgiften ligger vanligtvis på 2-5 procent.