fbpx

Fakturabelåning

Fakturabelåning

Vi erbjuder fakturabelåning till företag som snabbt behöver få tillgång till likvida medel. Detta är en bra lösning för företag som erbjuder sina kunder generösa köpvillkor och långa fakturaperioder. När ni lånar pengar av oss ger vi er tillgång till kontanter före den faktiska betalningen av fakturan från kund. På så sätt får ni tillgång till kapital snabbt och smidigt, utan att behöva ta ett traditionellt banklån. 

Smidig belåning till företag

På senare år har det blivit allt vanligare att företag i olika branscher använder sig utan factoringtjänster. Vanligast är det hos företag som behöver kapital snabbt för att klara av sina rörelsekostnader eller för företag som har svårt att få traditionella lån eller krediter. Fakturabelåning är en mer långsiktig finansiering av factoring. Då intecknas fakturorna hos oss och kunderna betalar sina fakturor direkt till CapiQ.

CapIQ är ditt trygga factoringbolag och vi ger er tillgång till kapital på ett enkelt vis. Med vår lösning erbjuder vi möjligheten att låna pengar mot era utestående fakturor. På så sätt får ni utrymme att fokusera på företagets tillväxt, snarare än att vänta på betalningar från kunder.

Vårat Mål

Olika sätt att belåna fakturor

Genom fakturabelåning får ni tillgång till kapital som ökar era möjligheter att investera i er verksamhet, hantera oväntade utgifter och att ta tillvara på affärsmöjligheter. Hos oss har ni möjlighet att välja den tjänst som passar er bäst. Välj mellan full factoring, delfactoring och reverse factoring. 

  • Full factoring innebär att vi på CapIQ tar hand om alla era fakturor och kundbetalningar 
  • Delfactoring är när ni väljer att sälja endast vissa av era fakturor till oss
  • Reverse factoring innebär att vi betalar hela fakturabeloppet direkt till er direkt. Kunden betalar då i sin tur fakturan till oss på CapIQ.

Så fungerar fakturabelåning

Fakturabelåning innebär att ett företag säljer sina fakturor till ett finansbolag i utbyte mot ett kontantbelopp. Detta gör det möjligt för företaget att få tillgång till kapital snabbt, utan att behöva gå igenom en lång banklåneansökan. Fakturorna fungerar som säkerhet för lånet och företaget kan få upp till 97,5% av beloppet på belånade fakturorna betalt direkt.

Vår tjänst är flexibel och vi anpassar lösningen efter era unika behov. Hos oss får ni möjlighet att välja vilka fakturor ni vill belåna och hur mycket kapital ni behöver. Vi vill göra tjänsten så förmånlig för er som möjligt. Därför har vi förenklat får ansökningsprocess och erbjuder alltid konkurrenskraftiga räntor.

Vad kostar det?

Kostnaden för våra tjänster sker genom ett räntepåslag när vi köper era fakturor. Beroende på faktorer som typen av tjänst, företagets bransch och faktureringen kan kostnaden variera. Vanligtvis ligger avgiften på mellan 2-5 procent. Kontakta oss så tar vi fram ett exakt pris för just ert bolag.